Könyvbemutató – Regionális barométer 2019

2020. szeptember 16-án, szerdán 17:00 órától kerül sor a Regionális Barométer 2019. Fejlődési idealizmus, regionális identitások, korrupciópercepció, demokrácia-felfogás és magyarellenesség Romániában című kiadvány bemutatására Kolozsváron, a Vallásszabadság Házának nyitott teraszán. A kutatás a Székelyföldi Közpolitikai Intézet és a Bálványos Intézet közös projektje, és a következő témaköröket vizsgálta kérdőíves módszerrel: a fejlődéssel kapcsolatos percepciók, regionális identitások, korrupciópercepciók, demokráciakoncepciók és a politikai kultúra elemei, valamint etnikumközi viszonyok és magyarellenesség. Az adatfelvétel 2019-ben történt, egyrészt Romániára, másrészt az erdélyi magyarokra reprezentatív mintákon.
A kiadványt bemutatja: Kiss Tamás, szociológus, a kutatás szakmai vezetője, Székely István Gergő, politológus, a Székelyföldi Közpolitikai Intézet kutatási igazgatója, valamint Toró Tibor, politológus, a Bálványos Intézet kutatási igazgatója.
Felkért hozzászólók: Salat Levente, a BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karának professzora, valamint Rostás Péter István újságíró, a Kolozsvári Rádió szerkesztője.

A teljes kutatási jelentés letölthető az alábbi linken:

Regionalis Barometer_FIN