Despre institut

Fiind un institut de cercetare din Ținutul Secuiesc, studiem procesele socioeconomice și politice din regiune.

Institutul pentru Politici Publice din Ținutul Secuiesc este un institut de cercetare neguvernamental și apolitic, al cărui obiectiv principal este de a elabora materiale profesionale, care să ajute administrațiile locale din Ținutul Secuiesc să își atingă obiectivele privind politicile publice.

Institutul pentru Politici Publice din Ținutul Secuiesc derulează cercetări, elaborează strategii de dezvoltare și planuri de acțiune concrete pentru Ținutul Secuiesc pe următorii piloni:

Studiem procesele socioeconomice și politice din Ținutul Secuiesc

Scopul principal al Institutului este de a aprofunda cunoștințele despre Ținutul Secuiesc, pentru a le utiliza în domeniul elaborării unor politici publice. În consecință, considerăm că este sarcina noastră să colectăm date în mod sistematic,  să le prelucrăm și să prezentăm concluziile publicului interesat. În același timp, avem încredere că cercetările efectuate ne vor ajuta să formulăm răspunsuri și argumente adecvate într-un context politic aflat în schimbare continuă.

Elaborăm politici publice pentru Ținutul Secuiesc

Una dintre cele mai importante sarcini ale Institutului este de a elabora politici care să ajute la dezvoltarea Ținutului Secuiesc și care să poată fi puse în practică de administrațiile locale din regiune. Scopul nostru este de a dezvolta politici publice care să îmbunătățească calitatea vieții, să prevină emigrarea și să faciliteze dezvoltarea economică durabilă, contribuind astfel la dezvoltarea Ținutului Secuiesc ca o regiune cu atuuri culturale și economice specifice.

Colaborăm cu administrațiile locale din Ținutul Secuiesc

Considerăm important să menținem contactul cu administrațiile locale, serviciile de asistență juridică în domeniul drepturilor minoritare și alți actori interesați de dezvoltarea regiunii. Încercăm să colectăm și să împărtășim experiențele și cunoștințele existente în Ținutul Secuiesc, și să oferim consultanță membrilor rețelei în domeniul juridic și administrativ.

Contribuim la formarea profesională a reprezentanților locali din Ținutul Secuiesc

În temeiul legii, aleșii locali sunt obligați să participe la cursuri de formare profesională, care sunt plătite din bugetul administrației locale.  În ciuda acestui fapt, în privința cursurilor de formare profesională oferta pe piață este una foarte redusă, în special în limba maghiară. Astfel, dorim să oferim noi oportunități consilierilor și angajaților din administrația locală pentru a-și aprofunda cunoștințele legate de domeniul lor de activitate și pentru a face față schimbărilor din administrația publică. Institutul pentru Politici Publice din Ținutul Secuiesc dorește să participe la crearea și gestionarea acestor cadre lipsă și la dezvoltarea parteneriatelor necesare pentru implementarea acestora.

.

 • 2019

  ACCENT PE ȚINUTUL SECUIESC

  CONFERINȚA PRIVIND INEGALITĂȚILE ECONOMICE ȘI DE VENIT PE CRITERII ETNICE ÎN ȚINUTUL SECUIESC

 • 2019

  LANSAREA SITE-ULUI WEB ȘI A PAGINILOR DE SOCIALIZARE ALE INSTITUTULUI

 • 2018

  PREGĂTIREA CERCETĂRII ÎN DOMENIUL DEZVOLTĂRII ECONOMICE

 • 2017

  SE ÎNFIINȚEAZĂ INSTITUTUL DE POLITICI PUBLICE DIN ȚINUTUL SECUIESC